Minder last van Allergie (PROEF PR-368R)

juli 15, 2009 at 1:57 pm 34 reacties

Ik was me al een tijdje aan het oriënteren op een luchtreiniger en kwam een paar weken geleden de aanbieding tegen van ProGenion om de PR-368R vier weken uit te testen.

De laatste jaren zijn tijdens de lente en zomer mijn neusallergieën veel heftiger geworden en ik slik hiervoor ook medicijnen, die helaas niet optimaal werken. De luchtreiniger had ik zeer snel in huis en dus kom het testen beginnen. Sinds ik het apparaat in gebruik heb, merk ik duidelijk een vermindering in mijn klachten. Ik nies minder, er komt minder viezigheid uit mijn ogen en de lucht voelt schoner aan. Mijn neusholtes zijn veel vrijer en ik krijg dus meer lucht binnen. Hierdoor lijk ik me ook een stukje fitter te voelen. De combinatie van de luchtreiniger en mijn medicijnen is dus ideaal voor mij. Wel heb ik gemerkt dat het belangrijk is om hem goed schoon te houden omdat anders de werking duidelijk minder wordt.

Gelukkig is het schoonmaken niet zoveel werk en verder heb je met deze keuze ook niet te maken met het vervangen van verwisselbare filters of overige onderhoudskosten.

BRON: (Frans Alkema) Utrecht

Entry filed under: Nieuws. Tags: , , , , .

Ervaring Progenion

34 reacties Add your own

 • 1. RJ Overbeek  |  augustus 18, 2009 om 7:56 pm

  We hebben dit apparaat inmiddels 6 weken in huis, echter waarvan 4 weken afwezig ivm vakantie. Toch merk je dat er minder stof in het huis ronddwarrelt. Tevens geeft het een goed gevoel te weten dat het virussen die mogelijk in het huis komen, worden vernietigd. Zeker met de Mexicaanse griep een gerusttellende gedachte dat je huis virusvrij is.

  Beantwoorden
 • 2. Luchtreiniger allergie  |  september 10, 2009 om 1:32 pm

  Fijn artikel. Ik ben ook op zoek naar een luchtreiniger die allergie kan verminderen. Al dat stof hier bij ons in huis. Het was aangenaam om jou verslag te lezen en dat heeft me hoop. Er zijn dan toch wat middelen om de kwaaltjes te verlichten.

  Beantwoorden
 • 3. susan  |  december 8, 2009 om 8:57 am

  Ik heb de progenion 4 weken op proef gehad, en ik moet zeggen dat het progenion wel degelijk helpt. de lucht in mijn woonkamer is veel frisser, en de bediening is eenvoudig, ook het schoonmaken is in een handomdraai gebeurd.
  Ik ben er dik tevreden over,, en dan te bedenken, dat ik frissen lucht inademend.
  Ik was de progeniom een keer vergeten aan te zetten, en je merkte het meteen. apperaat krijgt van mij een heel goed cijfer.

  Beantwoorden
 • 4. Ramon  |  januari 16, 2010 om 8:53 am

  Wij hebben twee katten en aangezien enkele familieleden in meer of mindere mate een kattenallergie hebben, waren we op zoek naar een apparaat, dat ervoor zou kunnen zorgen, dat ze hiervan minder last zouden hebben als ze bij ons op bezoek zijn. De mogelijkheid om de Progenion 4 weken op proef te krijgen was voor ons dus ideaal, zo hadden we rustig te tijd om te kijken of het apparaat inderdaad zou helpen tegen de allergieklachten van met name mijn moeder. Nu 4 weken later kunnen we zeggen dat de Progenion met vlag en wimpel voor deze test geslaagd is. De allergieklachten zijn een stuk minder en zelf merken we ook, dat het in de woonkamer veel frisser ruikt

  Beantwoorden
 • 5. Cor en Marcelle uit Braamt  |  maart 16, 2010 om 11:41 am

  Cor heeft COPD en dit was dus een goede kans om de Progenion 4 weken op proef te krijgen, was voor ons dus erg fijn, zo hadden we rustig te tijd om te kijken of het apparaat inderdaad zou helpen tegen de allergieklachten van Cor zijn COPD en de stofklachten van Marcelle. Nu 4 weken later kunnen we zeggen dat de Progenion met vlag en wimpel voor deze test geslaagd is. De allergieklachten zijn een stuk minder en zelf merken we ook, dat het in de woonkamer veel frisser ruikt. Wel is belangrijk hem 1 x per week schoon te maken, hij is dan al erg vuil dit komt ook doordat wij een hond hebben. Kortom wij zijn zeer tevreden met dit apparaat.

  Beantwoorden
 • 6. Jacqueline  |  maart 16, 2010 om 2:16 pm

  Ik was me al een tijdje aan het oriënteren op een luchtreiniger omdat mijn man en ik stugge rokers zijn en onze zoon het enorm vindt stinken. Ik kwam een paar weken geleden de aanbieding tegen van ProGenion om de PR-368R vier weken uit te testen.
  Na de proefperiode van 4 weken willen wij hem niet meer kwijt. Hij maakt waar wat ervan gezegt wordt. Onze zoon klaagt niet meer en ook de stoftoename in huis is aanzienlijk verbeterd. Het schoonmaken is een fluitje van een cent. Heb hem aangeraden bij vrienden en kennissen.

  Beantwoorden
 • 7. Frank Wouts  |  maart 16, 2010 om 7:36 pm

  Ik heb vaak last van hooikoorts, maar daar heb ik de PR-368R helaas nog niet op kunnen testen. Dat speelt bij mij pas eind mei, begin juni. Wat dat betreft iets te vroeg aangeschaft dus. Zo te lezen zal het echter een hele hoop schelen!
  Wel voel ik me al veel fitter, omdat ik van stof en andere vervelende geurtjes ook makkelijk vermoeid ben en dat is nu na vier weken de PR-368R van Progenion op proef te hebben gehad echt weg!
  Fantastisch dat dit apparaat vier weken op proef genomen mag worden van Progenion overigens!

  Beantwoorden
 • 8. Marleny Renon  |  juni 8, 2010 om 1:23 pm

  PROEF PR-368R
  Ik heb deze luchtreiniger gekocht om van de gewoonlijke huisluchtjes af te komen. Ik kan niet zeggen dat er minder stof is in huis en omdat er in ons gezin niemand last heeft van hooikoorts of allergisch is voor het een of ander, kan ik daar niets over zeggen.
  Of de lucht ook schoner is geworden kan ik niet meten. Maar zoals ik al schreef, het ging mij vooral om de dagelijkse luchtjes weg te krijgen. En dat is gelukt.

  Beantwoorden
 • 9. sebastiaan bergwerf  |  juli 19, 2010 om 4:33 pm

  ja daar zat ik dan elke ochtend last van een verstopte neus ademhaling ging niet helemaal zoals dat hoorde.
  tijd om actie te ondernemen na heel lang zoeken kwam ik bij een advertentie van de luchtreiniger PR-368R probeer 4weken,ik denk nou nooit geschoten is altijd mis.nu heb ik hem 4weken in gebruik en het gaat heel goed met mij sochtends heerlijk.maakt geen geluid is onderhoudsvriendelijk in 1woord SUPER echt waar.

  Beantwoorden
 • 10. Wouter Ardewijn  |  oktober 4, 2010 om 9:16 am

  Proefperiode met de PR-368R,

  Omdat ik enorme allergische reacties had op onze twee nieuwe kittens, heb ik onder andere de PR-368R op proef genomen. Ik kan het aanbevelen, want behalve minder last van de katten, reinigt het ook gewoon goed de lucht van allerlei andere stoffen en geurtjes. Wanneer je na twee/drie dagen de filters schoont maakt, schrik je wat daar vanaf komt! Kort om:

  -Makkelijk schoon te houden
  -Geen extra kosten voor vervangen van filters
  -Zeer stil
  -Fraaie vormgeving

  Beantwoorden
 • 11. Fam Frijters  |  oktober 8, 2010 om 5:32 pm

  We hebben de PR 368 R 4 weken op proef gehad en we zijn erg tevreden.
  Mijn man heeft COPD en we hebben 4 parkieten waar hij toch wel last van had, dus de moeite waard om het te proberen.
  Er is duidelijk verschil, minder benauwd en een frisse lucht in je huis.
  Ook etensgeurtjes zijn sneller weg.
  Makkelijk in onderhoud, gebruiksvriendelijk, geluidloos.
  Kortom we houden hem natuurlijk en bedankt dat we hem 4 weken mochten uit proberen.

  Beantwoorden
 • 12. leon van Tilburg  |  oktober 10, 2010 om 9:06 am

  Al tijden vroeg onze dochter om in huis minder te roken; ze had er last van en het stonk. Met name als je s morgens beneden komt ruik je de indringende lucht. Op zoektocht naar luchtreinigers stootte ik op pro Genion en dacht een goeie actie die 4 weken proberen met het model 368. Het resultaat is verbluffend; al na een paar dagen merkte je gewoon dat de lucht frisser werd en vrij van allerlei geuren…Op termijn is het natuurlijk afwachten maar gezien het eerste resultaat hebben we er het volste vertrouwen in. Een échte aanrader dus voor iedereen die een schonere lucht in huis wil !!

  Beantwoorden
 • 13. Familie Meesen  |  oktober 26, 2010 om 2:09 pm

  Ook voor onze kinderen was het roken een probleem en we vonden de lucht zelf ook niet prettig als we beneden kwamen. Dus na meerdere rookstoppogingen besloten om de progenion op proef te nemen. We zijn allemaal dik tevreden, dus besloten om tot koop over te gaan. Ik kan het apparaat zeker aanbevelen, echt super!

  Beantwoorden
 • 14. Karin Boudra  |  november 4, 2010 om 3:21 pm

  Ruim 3 weken hebben we nu de PR-368R in gebruik, hij staat in de woonkamer en we merken duidelijk verschil, het voornaamste doel was de lucht te zuiveren i.v.m. 2 nieuwe babypoesjes die we sinds augustus hebben en die zijn nogal wild en onze zoon is er allergisch voor, sinds het gebruik is het voor hem veel dragelijker en hoeft hij niet “weg te vluchten” voor de poesjes. Ik denk er nog over om een extra filter aan te schaffen, omdat deze na schoonmaak niet direct in gebruik kan genomen worden.

  Beantwoorden
 • 15. Fam. Elders  |  december 26, 2010 om 11:01 am

  Ook wij zijn zeer tevreden over de werking van de PR-368R.
  Om te voorkomen dat we 24 uur zonder komen te zitten, hebben we ook een extra filter besteld. Het eerste filter kwam zwaar beschadigd aan maar na een telefoontje werd de tweede een paar dagen later heelhuids afgeleverd. Prima service dus.
  Progenion, bedankt hiervoor.

  Beantwoorden
 • 16. r boidin  |  december 28, 2010 om 11:21 pm

  heb de pr 368r in m n voliere staan en merk na een aantal weken dat het stof dat normaal rond vliegt toch minder is ge worden dus goed voor mij en voor m n vogeltjes

  Beantwoorden
 • 17. CH Verweij  |  januari 26, 2011 om 2:57 pm

  Mijn vrouw en ik zijn flinke rokers en hadden veel moeite met buiten roken als de kinderen kwamen met onze kleinkinderen.
  Ook vonden zij het stinken naar rook als ze binnen kwamen.
  Wij hebben de PR368R 4weken op proef gehad en zijn er heel blij mee. De rooklucht is weg en als we de bladen schoonmaken zie je pas hoeveel nicotine erop zit. Waarschijnlijk zal het ons ook schelen met verven en witten. Natuurlijk gaan wij tot kopen over en kunnen dit aan iedereen aanraden die met het zelfde probleem zit.

  Beantwoorden
 • 18. e.gerritsen  |  maart 9, 2011 om 5:30 pm

  wij hebben nu 4 weken de PR368-R geprobeerd en het is geweldig. Met verjaardagen hebben de mensen die niet roken minder last van de rook en ook is het minder stoffig in huis en veel frisser. Het is echt een aanrader.

  Beantwoorden
 • 19. L. Looijen  |  april 9, 2011 om 5:50 pm

  Wij hebben de luchtreiniger 4 weken op proef gehad en zijn erg tevreden. Mijn dochter heeft last van huisstofallergie en merkt verbetering nu zij de luchtreiniger op haar kamer heeft staan. De lucht is frisser, ze slaapt dieper, staat ’s morgens gemakkelijker op en voelt zich fitter.

  Beantwoorden
 • 20. elles  |  april 26, 2011 om 1:18 pm

  Fantastische Service, u kunt voor een twintigje een luchtreiniger testen voor 4 weken lang, en als je niet tevreden bent kostte het u maar een twintigje in plaats van de volledige prijs, en ben je wel tevreden dan gaat die 20 euro ook nog eens van de prijs af.

  Over het Apparaat dat ik had besteld en getest (PR-135UV), het is een geweldig apparaat stil dus je hoort niks, geen last meer van vieze luchtjes en je voelt gewoon dat de lucht zeer schoon is, en je hoeft de filter niet te vervangen even met een doekje eroverheen en klaar je kunt weer een paar weken verder

  Dus in 1 woord: GEWELDIG!

  Beantwoorden
 • 21. Petra  |  mei 2, 2011 om 9:25 am

  We hebben afgelopen maand een luchtreiniger op proef gehad en waren zeer tevreden over de werking ervan. Helaas ben ik een erg lichte slaper en had toch af en toe last van het geluid wat het apparaat maakt. Dit is bijna verwaarloosbaar, ik heb helaas heel gevoelige oren. Mijn man verteld me dat het juist een superzacht geluidje is. Fantastisch dat we zojuist een mailtje hebben gekregen dat de termijn van 4 weken is verstreken. Goede service van Progenion!

  Beantwoorden
 • 22. Ruud  |  juni 4, 2011 om 9:25 am

  Ik heb redelijke tot zware allergie voor huisstof mijt en ben hooikoorts patient. Ik was al enige tijd op zoek naar een apparaat die de lucht binnenshuis mede effectief kan verschonen. Ik heb de PR-135 nu 4 weken op proef thuis gehad en meteen al de eerste nacht merkte ik het verschil! Niet meer ’s nachts wakker worden van een verstopte neus en ’s ochtends veel frisser opstaan. Tijdens een recent bezoek aan de allergoloog in Voorburg bevestigde hij ook het effectieve nut van zulke apparatuur voor het gebruik in onder andere de slaapkamer.

  Beantwoorden
 • 23. Marianne van Oost  |  juni 22, 2011 om 7:45 pm

  Ik heb de PR 135 op proef geprobeerd, ik schrok erg van hoeveelheid vuil de luchtreiniger opvangt, echter heb ik alleen een stillere luchtreiniger besteld, omdat ik lage tonen harder hoor dan ander, maar ik kan iedereen een luchtreiniger aanraden.

  Verder zeer goede en correcte service van Progenion, toppie.

  Marianne van Oost

  Beantwoorden
 • 24. J. Van den Broeck  |  juli 1, 2011 om 9:43 am

  Zeer tevreden over de progenion ionisator. Gemakkelijk in gebruik en geeft het gewenste effect. Ook een goede service en opvolging van de bestelling.

  Beantwoorden
 • 25. G. Hermes  |  november 14, 2011 om 6:57 pm

  Heel blij zijn wij met de Progenion ionisator. Sinds ca. 4 weken in gebruik en nagenoeg geen stof meer, maar ook ’s morgens geen rooklucht meer. Zeker aan te raden!

  Beantwoorden
 • 26. Vincent Swart  |  mei 29, 2012 om 8:31 pm

  Met twee katten en een slechte ventilatie, werd de geur van katten gedurende de winter erger en erger. Sinds vier weken hebben we de PR 368R. Al na twee dagen was de geur aanzienlijk minder, echt ongelofelijk! Ook de stof in de lucht (dankzij een late middagzon duidelijk zichtbaar) nam zienderogen af. We zien meer stof op de grond liggen, dus moeten ook verplicht vaker stofzuigen :-). De eerste dagen hadden we de 368 op de hoogste stand staan (in een kamer van 54m3) en dat was te hoog, je rook de ozon. Maar op standje laag is ales helemaal goed. Dik tevreden dus!

  Beantwoorden
 • 27. Christel  |  december 20, 2012 om 3:50 pm

  Ik heb de progenion op proef gehad, maar heb besloten om hem te houden, aangezien mijn man en ik flinke rokers zijn, is de lucht in huis veel frisser geworden. tuurlijk ruik je nog best wel een rooklucht, maar het is wel veel minder geworden. Nadeel is alleen dat de luchtreiniger om de 4 dagen schoongemaakt moet worden, want dan gaat ie zoemen. en hij is dan ook echt smerig.
  Verder ben ik er tevreden mee.

  Beantwoorden
 • 28. Conny Bloemen  |  januari 3, 2013 om 9:50 am

  Ik heb de progenion ook op proef gehad, ongelooflijk wat een verschil. Ik had de laatste jaren ontzettend veel last van mijn luchtwegen waardoor ik ook iedere dag aan de puffers zit plus een allergie voor huisstof, pollen enz. Ben een echte dierenvriend dus mijn hondjes zijn mijn alles, maar merkte dat het daardoor ook steeds slechter met mij ging. Op advies van een vriendin (wat ook héél véél dieren heeft) kwam ik dus bij jullie uit. Ik heb uiteindelijk na de proeftijd, wat nu om is, toch besloten om het proefpakket terug te sturen en te gaan voor de grotere versie, de PR 450M, helaas is die niet op voorraad, maar hoop dat hij er héél snel is, want heb nu 2 dagen niks in huis staan en jullie willen niet weten wat ik weer zit te snotteren. Dus samen gevat, toppie apparaat, het maakt het leven met mijn hondjes weer heerlijk, geen gesnotter geen dikke ogen en schone lucht wat je heel goed merkt, dus een dikke vette 10 voor progenion.

  Beantwoorden
 • 29. M. Evers  |  februari 24, 2013 om 2:25 pm

  Heb de progenion op proef genomen omdat ik in een stoffige ruimte slaap. Je merkt dat dit nu een stuk minder is. Het apparaat is ook helemaal geruisloos wat ik een groot voordeel vindt.

  Het is helaas niet helemaal duidelijk welke stand geschikt is voor welke oppervlakte, maar verder ben ik tevreden.

  Beantwoorden
 • 30. Elina  |  april 5, 2013 om 3:12 pm

  Wij hebben de progenion op proef gehad.
  Mijn jongste zoontje heeft allergieen en is asmatisch.
  Zoontje merkt duidelijk verschil en heeft ook niet meer last van zijn ogen.
  Wij hebben besloten hem te houden.

  Beantwoorden
 • 31. Jacqueline Vrielink  |  augustus 4, 2013 om 3:39 pm

  Ook wij hebben last van allergieen in onze huishouding. Deze werden verminderd ten opzichte van de tijd zonder onze luchtreiniger. We hebben dan ook na 2 dagen al besloten om hem te houden!

  Beantwoorden
 • 32. Saskia  |  september 11, 2013 om 5:07 pm

  Wij waren erg sceptisch in het begin, maar over de streep getrokken door de positieve reacties op internet. Het apparaat is nu 4 weken hier op proef en zorgt duidelijk voor een frissere atmosfeer in huis. Er wordt hier niet gerookt, maar er is wel een hond waardoor er toch wel een hondenlucht in de kamer hing. Dat is nu stukken minder geworden. We gaan er nog één kopen voor in de slaapkamer. Moet wel zeggen dat ik hem daar ’s nachts niet aan zou laten vanwege de blauwe gloed die van het apparaat afkomt.
  Kortom : de lucht wordt echt frisser, en dat is prettig.

  Beantwoorden
 • 33. Lies  |  oktober 28, 2013 om 3:17 pm

  na een periode met twijfel stelde ik vast dat het inderdaad hielp om de luchtreiniger aan te zetten (ivm allergiesymptomen)

  Beantwoorden
 • 34. jonathan  |  februari 12, 2014 om 6:43 pm

  We zochten een oplossing naar vervelende geuren van sigaretterook onder ons appartement beneden .. dus probeerden we de 368 op proef..
  De geur is niet helemaal weg, maar dat had ik ook niet helemaal gehoopt.
  Ik voel dat het wel werkt en bijdraagt tot een betere atmosfeer in een woning. we gaan hem dus niet terugzenden .

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


juli 2009
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

%d bloggers liken dit: