Recensie PR-139 luchtreiniger met ionisator en uv-filter

mei 16, 2009 at 4:02 pm 21 reacties

Ervaring PR-139 luchtreiniger met ionisator en uv-filter

Ik ben astmatisch, en allergisch voor onder andere huisstof, huisstofmijt, een aantal grassen en bomen. Door de astmatische aanleg ben ik ook extra gevoelig voor bijvoorbeeld griepvirussen.
Al een tijdje was ik aan het rondkijken bij de verschillende luchtfilters voor in huis.
Er zijn veel verschillende soorten en vooral prijzen. De apparaten van ProGenion horen bij de goedkopere varianten, en wilde graag weten of die lagere prijs toch een goed werkend systeem oplevert. Ik heb de PR-139 2 weken op proef gehad van ProGenion. Waarvoor mijn hartelijke dank.

De handleiding.
De meeste mensen beginnen hier niet mee, zeker niet voor een apparaat met maar 1 knop die 4 standen heeft en duidelijk aangeeft waar ze voor zijn. Op de envelop wordt echter gewaarschuwd om toch eerst de veiligheids voorschriften te lezen. De handleiding is een aantal A4’tjes bij elkaar geniet. Er wordt duidelijk aangegeven hoe het apparaat gereinigd kan worden, en hoe de lamp vervangen moet worden. Ik ben benieuwd hoelang deze lamp meegaat, er staat niet aangegeven wat de verwachte levensduur is.

Het apparaat zelf
Het apparaat zelf is de eenvoud zelve. Stekkers er in, en de knop in de gewenste stand zetten.
Ik heb het apparaat eerst een week in de woonkamer gehad. Ik merkte het verschil na 1 of 2 dagen duidelijk. Je ruikt het ook als je de kamer binnenkomt, de ionisatie geeft de typische frisse lucht geur. Het apparaat hoor je alleen als de ventilator aanstaat. Als deze uit staat, hoor je een zacht geruis als je heel dicht bij het apparaat komt. Voor mijn ogen is het verschil al snel duidelijk. Veel minder prikkende ogen. Maar ook de ademhaling gaat beter. Voorheen konden er bij ons geen kaarsen branden. Wellicht dat dat nu wel weer lukt, mijn vrouw vind dat nog steeds erg jammer. Dit hebben we nog niet geprobeerd.

De tweede week heb ik hem op de slaapkamer gehad. Deze is ongeveer de minimale grootte van 15 m2
Ook hier al snel de geur van de ioniserende lucht. Wat een verschil met voorheen, ik sliep veel beter. Mijn vrouw viel het ook gelijk op dat veel minder snurk. ’s Morgens niet meer mijn ogen vol met viezigheid waar ik altijd last van had. Ook kon ik gewoon adem halen door mijn neus als ik ging liggen. Dat was voorheen altijd een probleem.

Conclusie
Ondanks de lager prijs vergeleken met andere apparaten die je tegenkomt als je gaat zoeken naar luchtreinigers, werkt het apparaat prima voor mijn allergieën en geeft mij meer lucht. Het werkt natuurlijk alleen als je thuis bent, maar dan kun je thuis wel echt bijkomen van de allergenen buiten.
Ik heb het apparaat dus nu aangeschaft. Later zal een kleinere versie voor de slaapkamer ook nog wel komen, dan kan de grote vast in de woonkamer staan.

BRON. Jan de Bokx. 

Pijnacker

Entry filed under: Nieuws. Tags: , , , .

Als “ervaringsdeskundige” kan ik ieder duivenhouder– melker uw apparatuur aanraden voor een goede atmosfeer in hun duivenhokken. Ervaring Progenion

21 reacties Add your own

 • 1. Paula Kniestedt  |  september 2, 2009 om 9:02 am

  Eigenlijk heb ik niet eens zoveel te melden,maar wil alleen maar zeggen dat ik ongelooflijk blij ben met mijn luchtreiniger,al jaren heb ik last van benauwdheden,ben COPD patient en ook flink allergisch,sinds ik de luchtreiniger gebruik van Progenion,gaat het stukken plezieriger,niet zo zeer dat ik veel meer lucht heb,dat kan ook niet met longemfyseem,maar mijn neus is open,mijn lucht in huis is veel frisser en als ik zie wat er op de bladen zit,die ik zo om de 6 dagen schoon maak,denk ik alleen maar,dat zit dus nu niet in mijn longen en dat geeft een heerlijk gevoel.

  Maar….waar ik vooral op wil reageren is het feit dat het zo,n geweldig prettig bedrijf is om wat bij te kopen,de service is werkelijk FANTASTISCH,Ronny is zeer voorkomend en ik ben dan ook heel erg blij dat ik mijn apparaat bij hun heb gekocht en raad het ook iedereen aan die bij mij in huis komt om bij Progenion te kopen.
  Binnenkort wil ik er ook eentje bestellen voor de slaapkamer,want nu dat het slechtere seizoen er aan komt lijkt het me een goed idee om extra maatregelen te nemen en dan is de meest logische wel een extra luchtreiniger waar je slaapt.

  Nogmaals ik ben heel erg blij met mijn prima luchtreiniger,
  Paula Kniestedt

  Beantwoorden
 • 2. j.veenboer  |  oktober 7, 2009 om 10:38 am

  Ruim 4 weken geleden bestelde ik uw PR-368R op proef. Reden: De vrijer van mijn dochter, die eredivisie tafeltennis speelt, is uiterst allergisch voor honden- en kattenharen (we hebben van beide diersoorten 1 exemplaar). Na een etmaal in onze woning had hij 2 a 3 dagen nodig om weer bij te komen. Na een etmaal met uw ionisator had hij nauwelijks problemen met zijn ademhaling en speelde hij 2 uitstekende partijen tafeltennis, aansluitend aan zijn verblijf in onze woning.

  Beantwoorden
 • 3. monique hol  |  december 26, 2009 om 10:58 am

  Sinds 4 weken heb ik de PR-368R op proef en toen de proefperiode was verlopen ,was de keuze snel gemaakt.
  Ik wil het apparaat houden.Je merkt echt het verschil.Er hangt een zuivere lucht in huis en als ik af en toe stiekem een sigaretje binnen rook is de lucht zo verdwenen en weer fris.Toen mijn huis werd geverfd,had ik het gevoel dat ik er veel minder last van had en was de verflucht ook binnen de kortste tijd verdwenen.
  Dus ik kan hem van harte aanbevelen.

  Beantwoorden
 • 4. Danielle Koeman  |  januari 25, 2010 om 10:56 am

  Ik heb de luchtreiniger inmiddels 3 weken op proef,en ondanks dat ik nogal sceptisch was over de werking ging ik toch overstag aangezien ik hem 4 weken mocht uitproberen.
  Ik heb hier in huis ontzettend veel last van stof wat niet verwonderlijk is gezien het aantal huisdieren(cavia,konijn,hond en kat).
  Neem daarbij een 4 persoons huishouden,waarvan 2 personen roken en je kunt je voorstellen dat het met de luchtkwaliteit in huis niet echt best gesteld is.
  Er hing altijd een rare waas in de woonkamer van ronddwarrelend stof,daarbij hebben wij donkere meubels waarop stof dus extra opvalt.
  Iedere dag afstoffen was echt wel noodzakelijk.
  Inmiddels staat de luchtreiniger al 3 weken continu aan en ik merk nu echt een groot verschil.
  Ik stof nog maar 2 keer in de week,en als je binnenkomt hangt er geen stof waas meer.
  Ook de typische dierenluchtjes zijn verdwenen.
  Als ik heb gekookt(wij hebben een open keuken)zijn de kookluchtjes na een uur verdwenen waar je eerst de hele avond kon ruiken wat we gegeten hadden.
  S”ochtends als je opstaat merk je het verschil het beste waarschijnlijk omdat er dan de hele nacht niet gerookt is en de luchtreiniger zijn werk nog beter kan doen.
  Ik ben niks anders dan ontzettend tevreden.

  Mvg Danielle Koeman

  Beantwoorden
  • 5. Wendy Lucas  |  januari 26, 2010 om 5:11 pm

   I wil weten welke luchtreiniger jullie hebben gekocht want ik heb hetzelfde problemen met heel veel stof in de lucht in mijn huis. Laat mij aub weten welke jullie gebruiken- welke model en nummer? Hartelijk bedankt!

   Beantwoorden
 • 6. Judith van der Velden  |  maart 10, 2010 om 10:08 am

  We hebben de PR-368R luchtreiniger op proef genomen in ons kantoor, omdat we al een tijdje last hadden van nare geurtjes. Zijn er zeker tevreden over!

  Beantwoorden
 • 7. Els  |  april 18, 2010 om 7:33 am

  Wij zijn ook zeer tevreden over de luchtreiniger en hebben besloten de reiniger te houden omdat er soms gerookt wordt in huis en mensen nu vragen of wij gestopt zijn met roken, dus dat is een teken dat het apparaat naar behoren werkt!

  Beantwoorden
 • 8. Peggy Magielse  |  oktober 16, 2010 om 1:34 pm

  Wij zijn zeer tevreden over deze luchtreinger. Hebben hem vier weken op proef genomen voor de vieze rooklucht. Hij helpt idd goed. De woonkamer is mooi zuiver van rooklucht. Wij hebben een grote woonkamer en hij staat gewoon op de laagste stand ondanks de rokers in huis. En hij is echt geruisloos. Je hoort hem niet. Hij staat zelfs naast de bank op een tafeltje. Hij valt totaal niet op. Nogmaals, wij zijn zeer tevreden erover. Goede prijs/kwaliteit verhouding.

  Beantwoorden
 • 9. Michele  |  oktober 23, 2010 om 9:01 am

  Ik heb hem eerst op proef genomen, maar ik ga hem houden! Sterker nog, mijn ouders hebben er ook een genomen.
  Ik zit met 3 rokers in huis en als je nu van boven naar beneden loopt ruikt het niet meer enorm naar tabak.
  Op de dag staat hij in de hoogste stand en ’s nachts zetten we hem in de laagste stand.
  Ik ben super tevreden.

  Beantwoorden
 • 10. simone  |  november 8, 2010 om 9:43 pm

  4 weken de proef luchtreiniger uitgeprobeerd.
  hij is geweldig mijn vriend rookt veel en ik vond de lucht altijd als hij er is verschrikkelijk. nu is de rooklucht binnen een aantal minuten geneutraliseerd. en zegt niemand meer bah het is een rookhuis.ik ben er erg blij mee en ga hem zeker houden. om de vijf dagen maak ik hem schoon. dan komt er heel wat vuil af. dus hij werkt goed

  Beantwoorden
 • 11. Anita  |  december 2, 2010 om 4:34 pm

  Na de PR-368R 4 weken op proef te hebben gehad, hebben we besloten om de luchtreiniger te houden..Mijn man rookt zware shag en ik had er altijd last van als hij in huis rookte. Na een dag of 2 kon hij in dezelfde ruimte een sigaret aansteken zonder dat ik tranende ogen kreeg..Je merkt het ook bij onze huisdieren, er is minder stof..We zijn er zeer tevreden mee.

  Gr Anita

  Beantwoorden
 • 12. Esther  |  december 22, 2010 om 7:28 pm

  Reeds 4 weken heb ik de luchtreiniger op proef in huis en ben zeer te spreken over het resultaat! In de oude situatie, zonder reiniger, was onze woonkamer ’s morgens nog gevuld met alle luchtjes en dus onzuiverheden van de vorige dag. Nu met reiniger is de situatie ongelooflijk verbeterd. Geen vreemde luchtjes en stofjes meer! Ik heb dan ook besloten de reiniger na de proefperiode te houden!
  Een erg tevreden klant…

  Beantwoorden
 • 13. Albert  |  januari 27, 2011 om 2:11 pm

  Wij zijn geen rokers en er wordt bij ons ook niet gerookt. Heb de luchtreiniger 4 weken op proef genomen, om kook lucht wat met een afzuiging niet voldoende verdwijnt te kunnen elimineren het werkt perfect.Wij zijn zeer tevreden.

  Beantwoorden
 • 14. roy  |  februari 25, 2011 om 6:12 pm

  Sinds 5 weken in het bezit van de pr 368r na een proeftijd van 4 weken wat ik zeer op prijs stel de luchtreiniger gehouden hij staat bij mij op zolder waar gerookt word door mijn partner het leuke was dat mijn buurman met de opmerking kwam dat er zeker niet meer gerookt werd dat was voor mij de het bewijs dat de luchtreiniger zijn werk goed doet heb nu 2 kleinere aangeschaft voor de slaapkamer en ruil ik die grote om voor de woonkamer ben zelf allergies hooikoorts dus benieuwd als het hooikoorts seizoen weer begint hoe ik hier op reageer schrijf ik wel weer een stukje oja 1 nadeel ik vond hem de eerste week op de hoogste stand stinken maar na de 2de week was dit verdwenen of ik ben aan de lucht gewend hij staat nu op de laagste stand en je hoort hem totaal niet dus ben zeer tevreden hoop dat die mij in het hooikoortsseizoen ook verlichting geeft

  Beantwoorden
 • 15. win rooders  |  maart 18, 2011 om 1:04 pm

  Na een proefperiode van 4 weken hebben wij besloten om de PR-135 luchtreiniger niet terug te sturen.
  Al na een paar dagen was de lucht aanmerkelijk frisser.
  Familie en niet rokende vrienden waren zeer verbaasd over de frisheid in huis,dus reden genoeg om hem niet meer uit te zetten.
  Rest mij nog het kinderlijk eenvoudig schoonmaken te vermelden,
  en de firma progenion te bedanken, voor een zeer op, en ver frissende proefperiode van 4- weken.

  Beantwoorden
 • 16. D. Luimes  |  maart 28, 2011 om 9:51 am

  Al na een aantal uren de PR-135 luchtreiniger in gebruik te hebben waren we zeer tevreden over de luchtkwaliteit in huis. nu een paar weken verder, zijn we nog steeds zeer tevreden ook het reinigen van de PR-135 is zeer eenvoudig, ik kan deze luchtreiniger iedereen aanbevelen. Ook complimenten voor de snelle bezorging en prettige afhandeling van de bestelling.
  Groeten en bedankt,
  D. Luimes

  Beantwoorden
 • 17. P Frings  |  maart 28, 2011 om 2:28 pm

  Ook ik heb de PR-368R 4 weken op proef gehad. De hoofdreden van aanschaf was dat ik sigaretten rook slecht kan verdragen. Daar het apparaat niet op de meest gunstigste plaats kon staan trok hij het toch in ieder geval om van 1 persoon de rook te camoufleren. Indien er 2 personen aan het roken waren trok hij het niet helemaal. Ik had zelf een meer zuigende werking dan blazende verwacht. De aanslag van de rook is behoorlijk op het aluminium buisje te zien, maar vliegt er af bij het schoonmaken.
  Ook viel het op dat hoe bruiner/ vetter het buisje hoe meer stof er op blijft plakken. Helaas hielp het apparaat nog niet mee al het fijnstof te elimineren. Maar ben zo tevreden dat ik ik het vertrouwen heb hem te ruilen voor het zwaardere type, het er alleen maar beter op kan worden.

  Beantwoorden
 • 18. E.v.d.Made  |  mei 8, 2011 om 1:16 pm

  Na een proefperiode hebben wij besloten om de Progenion PR-135 te behouden omdat het apparaat prima z’n werk doet. De kattenruimte ruikt nu een stuk ‘neutraler’ dan voorheen. Zeker aan te bevelen!

  Beantwoorden
 • 19. Bert Geerts  |  oktober 26, 2011 om 5:42 pm

  Werkt zeer goed.
  Ik heb last van allergie.
  En heb nu veel minder last van stof.

  Beantwoorden
 • 20. Dick  |  maart 15, 2012 om 11:04 pm

  Na de proefperiode heb ik besloten om de luchtreiniger PR-368R aan te schaffen ik wil niet zeggen dat mijn klachten zijn afgenomen of verdwenen daar ik met mijn klachten ( zware astma) dit over een langerperiode wil gaan uit proberen heb ik wel een positieve blik
  op de uitwerkingen hiervan.
  Tevens vindt ik de proef periode een mooie services van dit bedrijf.

  Beantwoorden
 • 21. J.e.Langeraert  |  juni 5, 2012 om 1:13 pm

  J.L. ik heb sinds kort op proef de luchtreiniger pr 368-r in de woonkamer staan en na een week wist ik dat ik hem zou aanschaffen.De lucht is merkbaar zuiverder en ik heb het minder benauwd.Had al veel eerder iets dergelijks moeten aanschaffen.EEn aanrader.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


mei 2009
M D W D V Z Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

%d bloggers liken dit: