Ionisatie

april 15, 2009 at 1:17 pm Plaats een reactie

Wat is een ionisator?
Een ionisator gebruikt (een beetje) stroom om moleculen te ioniseren. Dit betekent dat het apparaat een elektrische lading aanbrengt op deeltjes in de lucht. Veel mensen gebruiken een luchtreiniger thuis of op kantoor om het aantal stofdeeltjes in de lucht te verminderen.

Hoe werkt een luchtreiniger met ionisator?
Een luchtreiniger met ionisator van Progenion filtert uw en ioniseert de lucht. Tijdens het filteren gaat de ionisator vervuiling en schadelijke stoffen tegen, zoals huisstofmijt, pollen en zelfs de vieze geur van bijvoorbeeld tabaksrook. De luchtreiniger geeft 20.000 tot 200.000 ionen per seconde af. Deze deeltjes hechten zich aan stof, ziektekiemen en bacteriën en ioniseren en zuiveren ze. Luchtvervuiling gaat u dus te lijf dankzij luchtionisatie.

Voor wie zijn ionisatoren geschikt?
Ionisatoren zijn voor geschikt voor mensen die in stedelijke gebieden wonen, bij industrieterreinen en in de buurt van drukke of grote wegen(luchtvervuiling). Ook zijn ionisatoren zeer geschikt voor mensen die op het platteland wonen.(hooikoorts, pollen)

En mensen met:
– Allergische reacties bij huisstofmijt, tabaksrook, schimmels
– Benauwdheid door bronchitis, tabaksrook, astma, allergieën
– Honden, katten, vogels en andere dieren.
– Stressklachten
– Migraine
– De wens om thuis altijd gezonde lucht in te ademen.

De werking van een ionisatoren “het ioniseren van lucht”
Een luchtreiniger met ionisator ‘sproeit’ elektronen de lucht in door een negatieve hoogspanning op een naald te zetten. De elektronen springen dan van de naald en ‘plakken’ vervolgens aan de zuurstofmoleculen met o.a. stof, ziektekiemen en bacteriën. De geladen zuurstofmoleculen hechten zich aan schadelijke (positief geladen) stofdeeltjes in de lucht en neutraliseren deze. Denk aan tabaksrook, pollen, schimmels, maar ook aan schadelijke gassen zoals formaldehyde, zwaveldioxide en koolwaterstofverbindingen. Kunstmatige ionisatie bereikt dus een herstel van de natuurlijke concentratie van negatieve ionen. Het voltage op de naald is hoog, maar het vermogen laag.

Kleine stofdeeltjes
Een stofzuiger of luchtfilter laat de allerkleinste stofdeeltjes nog door. Een ionisator werkt juist op alle deeltjes, hoe klein ook. Dus zelfs bacteriën neutraliseren dankzij een ionisator. Dankzij de negatief geladen ionen gaat uw lichaam makkelijker zuurstof opnemen. Bovendien zorgen de deeltjes ervoor dat er minder histamine vrijkomt in de luchtwegen. Deze histamine is een lichaamseigen stof die een rol speelt binnen uw afweersysteem en bijvoorbeeld hoest kan veroorzaken. Een ander effect van onze luchtreiniger met ionisator is dat de hoeveelheid serotonine (van invloed op uw stemming) in de hersenen stabiliseert.

Voorwaarde voor werking ionisatoren.
Wilt u optimale werking?
Zorg altijd voor een goed geventileerde ruimte. Zorg dan voor een omgevingstemperatuur van 20°C en een relatieve luchtvochtigheid tussen de 45 en 60%.

Entry filed under: Ionisatie. Tags: .

‘Minder vroegtijdige sterfte door schone lucht’ Nederland krijgt adem voor bouwplannen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


april 2009
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

%d bloggers liken dit: